Malmös näringslivsgala

Malmös näringslivs gala inträffar den 13 februari 2017 för hylla entreprenörer i Malmös näringsliv. Galan är i två delar, en på dagen och en på kvällen. Under dagen kan man komma och lyssna på olika talare som pratar om Malmös näringsliv och på kvällen börjar själva festen då det är dags att komma och hylla vinnarna av årets sju kategorier. Under kvällen bjuder galan på framträdanden av olika artister.

Klipp från nomineringsfilmen 2017

De nominerade

I år har det varit mer än 370 nomineringar som till slut blivit 21 stycken finalister. Det blir tre finalister per kategorierna. Malmö stads näringslivs har följande kategorierna som de nominerade tävlar; kreativa näringar, mångfald, life sience och miljö och hållbar utveckling. Andra utmärkelser som även går att vinna är bland andra: årets näringsrockie, årets företagare, region Skånes pris synnerliga insatser för Skånes utveckling och pris för Malmös bästa ambassadör.

Kategorierna

Priset för kreativa näringar är ett pris som tilldelas en entreprenör eller ett företag i Malmö som gjort något betydelsefullt eller kreativt för staden. Priset ska tilldelas någon som, vars deras tillskott, ska ha fört Malmö närmare toppen för områden så som media, besöksnäring, arkitektur eller andra kreativa näringar.

Priset för årets näringslivsrookie går till en person som är 30år eller yngre vars företag ska vara innovativt och varit upplivande för näringslivet i Malmö. Företaget ska ha åstadkommit något nytt. Priset delas ut i samarbete med tidningen Sydsvenskan.

Priset inom life science går till en person eller företag som aktivt bidragit till en förhöjd verksamhet inom vården. Priset kan tilldelas ett koncept, en metod eller en produkt.

Malmö är en av Sveriges mest internationella stad med personer från 164 olika nationer. Priset i mångfald går till aktörer som sätter ett gott exempel för mångfald i näringslivet.

Priset inom miljö och hållbar utveckling går till en aktör som arbetat med ett nytänkande sätt i sitt företagande och därmed utvecklat Malmös hållbarhet. Priset prioriterar ekologiska, ekonomiska och sociala arbeten för hållbarhet i samhället för ökad livsglädje för Malmöborna.

”Årets företagare” är ett 32 år gammalt pris och tilldelas en företagare som utfört en stor bedrift för Malmö. Företagaren ska agera som en förebild för andra företagare. Priset delas ut av Malmö stad i samarbete med Swedbank.

Priset för årets jobbkomet tilldelas ett företag som lyckats skapa nya jobb i samhället. Priset ges ett expansivt företag som genom utveckling skapar nya jobb. Företaget ska arbeta för att vara inkluderande och bidra till ett mer jämställt Malmö. Alla typer av företag kan vara med och tävla om denna kategori.

Regionens pris för Skånes utveckling går till en eller flera som arbetat på ett kreativt sätt för att stärka regionens utveckling. Man kan inte bli nominerad till denna kategori och den delas ut av en speciellt utvald domare av regionen.

Priset för bästa Malmöambassadör går till en aktör som aktivt arbetar med att stärka en positiv bild av Malmö. Aktören ska hjälpa att ”Sätta Malmö på kartan” som en stad för positiv utveckling både i nationella och internationella sammanhang. Detta pris kan man inte heller bli nominerad till utan det utses av en speciell domare/jury.

Samarbeten

Näringslivsgalan görs möjlig med olika medarrangörer som Malmö stad, Swedbank, Almi företagspartner och arbetsförmedlingen. Näringslivsgalan har även samarbetspartners som region Skåne, pwc, Sydsvenskan, Clarion hotell Malmö, Evenemangsteknik och Exakta print and beyond.

Privacy Policy