Guldgalan

Sedan 2000 har Guldgalan hållits för att hylla de företag och entreprenörer i Jämtland och Härjedalen.  Det här året var temat revolution inom näringslivet. Galan ska sätta fokus på att skapa en framtid för näringslivet genom att fungera som en mötesplats. Galan är uppdelad i två olika akter där akt ett inträffar under dagen med föreläsningar och konferencieren som 2016 var Tilde de Paula Eby där några av priserna delas ut. Akt två inträffar istället på kvällen och fokuserar på middag, resten av priserna och underhållning med artister som Rickard Söderberg.

Klippet är hämtat från 2014.

Priserna

Det finns 14 olika priser som man kan vinna under Guldgalan som sedan hyllas med en gnistande galakväll. Priserna är som följande.

Årets unga företagare delas ut under akt ett och tilldelas en individ som är yngre än 31 som gjort en bedrift utöver det normala. Årets pris gick till Marcus Hyttmo för hans byggföretag.

Årets IT-entreprenör delas också ut under akt ett och där vinnaren ska ha visat en drivkraft att konstruera något genom avancerad informationsteknologi som skapar kundnytta. Årets pris tilldelades AIM Sweden.

Under akt ett delas och priset för årets marknadsföring ut. Priset tilldelas en aktör som nyskapande inom sin bransch och metodiskt planera inför framtiden.  Årets vinnare var Tommas Eliasson med sitt företag Grund och takteknik.

Ett annat pris som också delas ut under akt ett är årets entreprenör som delas ut till en person som har bedrivit sin affärsidé och utmanat andra aktörer. Årets vinnare är Anna Godevärn som för sitt företag Mörsjö deli.

I akt ett delar också Swedavia ut Swedavias exportpris till en aktör som skapat produkter för utlandshandel som leder till förhöjt internationell förbindelse. Årets pris gick till Karin Gydemo Grahnlöf och Björn Broström.

Två till priser delas ut under akt 1 årets revolutionär som går till en aktör som gör något revolutionerande eller annorlunda. Priset för Årets hälsoföretag går till ett företag var ledning och personal bidrar till individuell och affärsmässig utveckling. Årens pris gick till Östersund fotbollsklubb respektive företaget Moxter.

I akt två delas priset för årets gröna guld till en företagare på landsbygden som i arbetets genomförande har är hållbarhet för naturresurserna. Årets vinnare var Magnus Larserud med företaget Laserud terra.

Priset för årets turistföretagare går till en aktör inom turismnäringslivet med betydande framgångar inom marknaden. Priset tilldelades företaget Inlandsbanan och togs emot av Peter Ekholm.

Ett annat pris som delas ut är årets tillväxt företag som går till ett företag som under de senaste tre åren sätt hög tillväxt på marknaden. Årets vinnare var företaget Pillgrimas hus bygg.

Priset för åretsföretagare går till en individ som varit en är någon som visar på nyskapande idéer och inspirerar till en modell för hur företagare bör agera. Vinnare för galan denna kategori var Kjell-Åke Elverum.

De andra prisens som delats ut under galan är årets hållbara företagare och Sven o Personshederspris. Det första ges till någon en aktör som aktivt arbetar för hållbara utveckling både för företaget och för samhället.  Det andra priset är ett pris för att hedra Sven o Person. Vinnarna var företagen Woolpower och Åre chokladfabrik.

Privacy Policy