Årets företagare från ”Företagarna”

Priset för årets företagare går till en individ som visat på hårt arbete visat på engagemang bedriva och förbättra sitt företag. Uppvisar ett utmärk entreprenörskap och göra lukrativa affärer. Priset för årets företagare tävlas emellan regionala kval vinnare där en vinner årets företagare i hela Sverige.

Klipp från 2016 års företagsgala.

Företagarna

Företagarna är en organisation är uppbyggd på består av huvudsakligen 260 lokala föreningar. Företagarna är en lobbyorganisation som representerar företagare i näringslivsfrågor med över 2600 förtroende valda runt omkring i Sverige.  Företagarna jobbar med politiska frågor men också med att hjälpa medlemmarna med tillexempel juridisk rådgivning.

Utvalda vinnare av årets företagare

2007 van bröderna Hart priset för årets företagare med deras företag IM Hart AB som då tillverkade pallspikningsmaskiner. Bröderna byggde företaget från grunden och med en omsättning på runt 50 miljoner efter bara 8 år helt klart ett bra exempel på ett utmärk entreprenörskap.

2008 vans priset av Marjaana Alaviuhkola som valt att driva en egen veterinär klinik som idag finns på över fem olika orter. Företaget visar på en stark kreativitet i att gå emot normen. Samt genom engagemang och bra entreprenörskap bidra till ett konkurrenskraftigt företag.

2010 gavs priset till Tobias Lindfors som grundat företaget Student Consulting den största motiveringen var att företaget skapat mer tiotusen jobb åt studenter. Student Consulting är idag ett internationellt företag som erbjuder bemanningsjobb för studenter i Sverige, Norge och Danmark.

2011 vann Per-Erik Andersson priset med sitt företag Sveden Trä som tillverkar plankor med väldigt stark lokal förångning, politiliga anställda och utvecklingen av produkter.

2013 gavs Hamidja Jusufagic priset för årets företagare för företaget system verification som erbjuder digitala tjänster. Företaget utmärkte sig speciellt med mängden nationaliteter som jobbar på företaget. Företaget uppvisar helt klart ett utmärkt entreprenörskap.

2014 vanns priset av Nils Åke Hallström med företaget C. Hallströms verkstäder som arbetar med att ta fram, producera, sälja produkter inom luftvård. Företaget utmärkte sig med att göra stora satsningar på nya fabriker. Företaget har helt klart ett öga för lukrativa affärer.

Priset gavs 2016 till Filip Tysander med företaget Daniel Wellington som tillverkar klockor. Det 6 år gamla företaget är ett av världen snabbast växande klockföretag. Med en omsättning på en miljard och fyra hundra miljoner kronor varav 49 procent i vinst är företaget ett lysande exempel på ett företag med mycket engagemang.

Vad innebär priset

Det som vinnarna får är att deras företag meriteras och att de både genom media men också genom nya nätverk får mer möjligheter att skapa nya affärer.

Hur utses vinnarna

Företagarna arbetar över hela året för att ta fram en slutlig vinnare. Kandidaterna genomgår tävlingar på lokala regionala och nationella grader. Företagarna har en partner UC som granskar kandidaterna för det nationella priset enligt listan av krav på kandidaterna.

Varför är det viktigt att uppmuntra företagande

Företagen är viktiga för Sverige för att det skapar tillväxt, Jobb och att det skapar möjlighet för personer att uppfylla sina mål. Med ny typ av globala mer digitaliserade företag är det viktigt för Sveriges näringsliv. Det är därför viktigt att skapa bra förebilder för personer som funderar på att starta företag.

Privacy Policy